
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Gümüşhane İl Başkanlığı binasında bir araya gelen kamu çalışanları, mevcut ücret politikasını ve toplu sözleşme sistemini sert bir dille eleştirdi.
Ücret Dengesi Alt-Üst Oldu
Basın açıklamasını gerçekleştiren Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Ergin Aslan, kamu işvereni ve hakem heyetinin 7. ve 8. dönem toplu sözleşmelerde aldığı kararların memuru enflasyon karşısında korumasız bıraktığını vurguladı. Aslan, “Aynı ücret çarpıklığı 2023 yılında da yaşanmıştı ancak Cumhurbaşkanımızın müdahalesiyle en düşük memur maaşı, işçi maaşının üzerine çıkarılmıştı. Bugün gelinen noktada sistem tekrar alt-üst olmuştur. Emeğimiz, döktüğümüz akıl teri ve eğitimimiz yok sayılmaktadır” dedi.
Kamu Personel Reformu Kaçınılmaz
Kamuda iş barışının bozulduğuna dikkat çeken Aslan, parçacı düzenlemelerin adaletsizliği derinleştirdiğini belirtti. Türkiye Yüzyılı’na yakışır, bütüncül bir Kamu Personel Reformu talep ettiklerini dile getiren Aslan, kariyer basamaklarının düzeltildiği ve emekli aylığı ile görev aylığı arasındaki uçurumun kapatıldığı bir yapılandırmanın şart olduğunu ifade etti.
4688 Sayılı Yasaya “Buraya Kadar”
Mevcut sendika yasasının ömrünü tamamladığını savunan Ergin Aslan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) normlarına uygun yeni bir yasanın hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Toplu sözleşme masasının sadece maliye politikalarıyla sınırlandırılmasına tepki gösteren Aslan, “Piyasa gerçeğini sorgulamaktan aciz bir hakem kuruluyla geleceğimizin belirlenmesini istemiyoruz. Grev hakkından dayanışma aidatına kadar evrensel hakların benimsendiği bir sistem istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Refah Payı Olmadan Huzur Gelmez
Son olarak hükümete seslenen Gümüşhane Memur-Sen İl Başkanı, kamu hizmet kalitesinin düşmemesi için emekliliğe yansıyacak şekilde bir Refah Payı verilmesinin zorunluluk olduğunu hatırlattı. Açıklama, “Yaşasın Hak, Yaşasın Emek” sloganlarıyla sona erdi.







