
Trabzon’un gözde turizm merkezlerinden Uzungöl, bu yıl ilk kez düzenlenen Kış Festivali ile kış turizmine damga vurdu. Festival kapsamında 6 bin 161 kişinin aynı anda horon oynaması, Karadeniz kültürünün gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen festival, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle gerçekleştirildi. Kış mevsiminde de Uzungöl’ün cazibe merkezi haline gelmesi hedeflenen organizasyon, yoğun katılımla dikkat çekti.

Başkan Genç: “Festival Geleneksel Olacak”
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün kış aylarında da yaşatılması gerektiğini vurgulayarak, festivalin her yıl düzenleneceğini ifade etti. Başkan Genç, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Uzungöl’ün turizmdeki önemine dikkat çekti.
Horonla Birlik Mesajı
Ay yıldızlı Türk bayrağı altında binlerce kişinin el ele horon oynaması, festivalin en dikkat çeken anları arasında yer aldı. Etkinlik, Karadeniz kültürünün yaşatılması ve tanıtılması açısından önemli bir organizasyon olarak değerlendirildi.
Festival, konserler ve yöresel etkinliklerle devam ederken, yarın akşam yapılacak programla sona erecek.







