
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde güzel bir yatırım hikayesi yaşanıyor. Yıllarca Belçika’da yaşadıktan sonra emekli olup memleketi Kelkit’e kesin dönüş yapan Bünyamin Korkut, 60 dönümlük arazisini ceviz bahçesine dönüştürdü. Dört yıl önce diktiği fidanlar artık meyve vermeye başlayacak.
Belçika’daki çalışma hayatını tamamlayıp köyüne yerleşen Bünyamin Korkut, boş durmayarak tarımsal üretime yöneldi. 60 dönümlük araziye diktiği ceviz fidanları dört yaşına geldi. Bu yıl itibarıyla ilk cevizleri toplamaya başlayacak olan Korkut, yaptığı yatırımın meyvelerini toplamanın mutluluğunu yaşıyor.
Korkut, yaptığı açıklamada tüm Gümüşhanelileri imkanları doğrultusunda memlekete yatırım yapmaya çağırdı. Cevizin pestil ve köme üretimi için en önemli katkı ürünü olduğunu vurgulayan Korkut, “Biz Belçika yaşamımızdan sonra Kelkit’e, vatanımıza, toprağımıza bu yatırımı yaptık. Beklentiler büyük, umarız güzel sonuçlar alırız” ifadelerini kullandı.
Gurbetçi vatandaşın bu girişimi, bölgede tarımsal yatırımların artması açısından örnek teşkil ediyor.






