
Gümüşhane Merkez ilçeye bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nde 1950’li yıllardan itibaren hizmet veren ve çok sayıda Hafız, İmam ve Alim’in yetişmesine vesile olan Kur’an Kursu, 2006 yılında faaliyetlerine ara verdi. Aradan geçen yılların ardından belde halkı ve yerel yönetim, bu önemli eğitim yuvasını yeniden hizmete kazandırmak için harekete geçti.
Yıkımı gerçekleştirilen eski yapının ardından, Kağıthane Belediyesi’nin katkılarıyla yeni Kur’an Kursu’nun temeli atıldı. Ancak binanın tamamlanabilmesi ve yeniden öğrenci kabulüne başlaması için destek çağrısı yapıldı.
Arzularkabaköy Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların hayır katkılarıyla bu hayırlı hizmetin tamamlanabileceği ifade edilerek aşağıdaki hesaplara bağış yapılabileceği duyuruldu:
Bağış Hesap Bilgileri:
Gümüşhane Arzular Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği
Ziraat Bankası IBAN: TR81 0001 0002 4680 4054 6050 01
Halk Bankası IBAN: TR50 0001 2009 3810 0016 0001 68