
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Trabzon’un kurtuluş yıl dönümünü kutlarken, yıllardır beklenen Trabzon-Erzincan demiryolu projesine de dikkat çekti. Gümüşhane’yi de yakından ilgilendiren bu proje, bölgenin ulaşım altyapısını kökten değiştirecek nitelikte.
Aydın, “Yıllardır söz verilen Trabzon-Erzincan demiryolu hala bir hayal gibi anlatılıyor. Trabzon, büyük potansiyeline rağmen oyalanmaya terk edildi. Gençlerimiz büyük şehirlere göç ediyor, yaylalarımız plansız yapılaşmayla tahrip ediliyor” dedi.
Konuşmasında Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon vizyonuna da değinen Aydın, şehrin Türk varlığının Karadeniz’deki sarsılmaz mührü olduğunu vurguladı. 1916’daki Rus işgaline karşı verilen destansı mücadeleyi hatırlatan Aydın, “Dün ‘Pontus’ diyerek bölmek isteyenler ile bugün ihanet süreçleriyle ayrıştırmaya çalışanlar arasında zihniyet farkı yoktur” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Aydın, Trabzon’un sıkıştırılmış bir şehir olmaktan çıkarılması ve demiryolu yatırımlarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyerek iktidara çağrıda bulundu.






