-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,48% 0,05
-
GRAM ALTIN
6379,61% 0,06
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00
Kelkit’te Yeni Bir Park Projesi
Kelkit’te Yeni Bir Park Projesi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde doğa ile sosyal yaşamı bir araya getirecek Millet Bahçesi Projesi’nin ihalesi tamamlandı. Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz tarafından duyurulan proje, ilçeye bağlı İnönü Mahallesi’nde, Kelkit Çayı kenarında inşa edilecek. Toplamda 15 bin metrekarelik alanda yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, spor alanları ve geniş yeşil alanların yer alacağı proje, her yaştan vatandaş için sosyal bir yaşam merkezi olacak.
İlçeye bağlı İnönü Mahallesinde hayata geçirilecek projenin yapım çalışmalarına Nisan ayında başlanması ön görülürken 6 aylık bir çalışma ile Eylül ayında hizmete alınması hedefleniyor.
Açıklamasında yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını dile getiren Başkan Ünal Yılmaz, “İlçemizin doğal güzelliklerini koruyarak halkımıza ferah, huzurlu ve sosyal yaşam alanları kazandırmak amacıyla planladığımız Millet Bahçesi Projesi için önemli bir adımı tamamladık. İnönü Mahallemizde, Güllühatun Köprüsü ile Yeni Sanayi Köprüsü arasında uzanan Kelkit Çayı kenarına inşa edeceğimiz Millet Bahçesi projemizin ihalesini gerçekleştirdik” dedi.
'15 Dönüm Araziye Kurulacak'
Toplamda 15 Bin metrekare alana sahip olacak projenin ilçenin doğal dokusuna uyumlu bir şekilde tasarlandığına dikkat çeken Başkan Yılmaz,, “Bu alan, sadece yeşil bir çevre sunmakla kalmayacak, aynı zamanda her yaştan vatandaşımızın sosyalleşebileceği, spor yapabileceği ve doğayla buluşabileceği bir yaşam merkezi olacaktır. Millet Bahçemizde; Yürüyüş yolları ve bisiklet yolları ile vatandaşlarımız sağlıklı bir yaşam sürerken doğanın keyfini çıkarabilecek. Çocuklarımız için 4 farklı yaş grubuna uygun oyun alanları oluşturulacak, böylece her yaştan çocuk güvenli ve eğlenceli vakit geçirebilecek. 18 adet kamelya, piknik masaları ve geniş yeşil alanlar sayesinde ailelerimiz burada keyifle vakit geçirebilecek. Spor yapmak isteyen vatandaşlarımız için spor aletleri yerleştirilecek” ifadelerini kullandı.
'6 Ayda Tamamlanacak'
Projenin yapım çalışmalarına Nisan ayında başlanacağını, Eylül ayında da tamamlanmasını hedeflediklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “İlçemizde yeşil alanların artırılması, sosyal ve kültürel yaşamın canlandırılması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyor, projelerimizi bu anlayışla planlıyoruz. Bu değerli projeyi 40.000.000 TL maliyetle hayata geçiriyoruz. Her aşamasında en yüksek kaliteyi ve verimliliği hedeflediğimiz Millet Bahçesi, hem İlçemizin doğal dokusuna katkı sağlayacak hem de sosyal yaşamın daha da zenginleşmesine vesile olacaktır” ifadelerine yer verdi.
'Buluşma Noktası Olacak'
Kelkit Çayı kenarında yapılacak olan yeni yaşam alanının, sadece bir bahçe değil, aynı zamanda bir buluşma noktası olacağına işaret eden Başkan Yılmaz, “Burası bir nefes alma alanı ve her yaştan insanımızın keyif alacağı bir yer olacaktır. Şehrimizi daha modern, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir hale getirmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” sözlerini kullanarak, projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.
Gümüşhane HABERİ
Habere ait etiket tanımlanmamış.
[ad_2]
Source link
Kar Altından Çıkan Lezzet: Kar Yemiş Lahana Sofralara Bereket Katıyor
“Düşüşün Hikayesi: Gümüşhanespor’dan Sonra Giresunspor da BAL’a Geriledi!”
“Tekke 7 Haziran’a Hazır: Demirkıran’dan Dikkat Çeken Hamleler!”
Ne Gönye Ne Çimento: Gümüşhane’nin Usta Ellerde Nakış Gibi İşlenen Taş Evleri
Genç Sinerji Tükeniyor: Gümüşhane Derneklerinde Gelecek Kaygısı
Ultrason Eşliğinde Enjeksiyon, Kuru İğneleme, Kinezyolojik Bant… Pendik’te Ameliyatsız Çözümler
Kuşburnu Fabrikası Satılıyor, Peki Ya Gümüşhane’nin Geleceği?
Pazarda Bir Avuç Sebze Yüzlerce Lira: Gümüşhane’de Alım Gücü Erirken
Tarlalar Sürülmeyi Beklerken Çiftçi Gübre Peşinde
Gümüşhane Turizmde Pastadan Pay Almak İstiyor: Peki Neler Eksik?
Son Yılların En Görkemli Eseri: Sadak Barajı Görselliğiyle Büyülüyor
Altın Düştü, Hesap Karıştı: Gümüşhane'de Yatırımcı Alternatif Arıyor
Karlar Çekildi, Buğday Yeşerdi: Gümüşhane’nin Bereketli Toprakları Görüntülendi
Köse’ye 25 Yataklı Devlet Hastanesi Geliyor: İhale Süreci Başlıyor
Sarkıt, Dikit ve Damlataşı... Karaca Mağarası'nda Doğanın Milyon Yıllık Sanatı
Bayburt-Gümüşhane Karayolunda Korkunç Kaza: Otomobil Dereye Uçtu, Sürücü Yaralandı
Gümüşhane Eski Siyaset ve Siyasetçileri Arıyor: "Mahmut Oltan Sungurlu Hâlâ Yaşayan Efsane"
Sofraların Vazgeçilmezi Lüks Oldu: Tavuğa Yüzde 50 Zam
Öz-Orman-İş’ten Anlamlı Hediye: Kürtün ve Torul’da Çalışanlar Mutlu
Gümüşhane'de Yeni Otogar Tartışması: "Mevcut Otogar Yeterli, Değiştirmeyin"
Gümüşhane’de Süt Üreticileri Zor Durumda: "Fiyat En Az 25 TL Olmalı"
Gümüşhane'deki Torul ve Kürtün Barajları Kolin Grubu'na Geçiyor
Şiranlı Kadınlara Müjde: Artık İlçe Dışına Gitmek Zorunda Değilsiniz
Gümüşhane’de Dar Sokaklar ve Otopark Sorunu Vatandaşı Motosiklete Mahkum Etti
Hazırlıksız Yakalandılar: Kop Dağı’nda Kış Lastiği Olmayanlar Yolda Kaldı
Görele’de Pazar Günleri Fırınlar Kapalı Olacak: Vatandaş Ne Yapacak
Güneşli Günler Geldi: Gümüşhane’de Yazdan Kalma Keyif
Ramazan ve Bayram Geride Kaldı: Şimdi Sıra Gümüşhane’nin Baharında
Kürtün'den Espiye'ye Uzanan Güzergah: Gelevera Yaylası'nın Büyüsü
Torulspor Farkını Koydu: Santaspor'u 3-0 Mağlup Edip Liderliğini Pekiştirdi
Yükleniyor


