
İstanbul’dan ayrılarak Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Boğazyayla köyüne yerleşen şair Güngör Celep, köy yaşamının bilinmeyen yönlerini paylaştı. Celep, Gümüşhane köylerinde kış aylarının sessizlik ve dinginlik içinde geçtiğini söyledi.
Büyük şehir hayatından yorulanlar için köyün bir sığınak olduğunu belirten Celep, “Kış ayları zor geçiyor ancak bu, Gümüşhane’nin gerçeği. Mayıs ayına kadar köylerde hayat yavaşlar, sessizlik hâkim olur” ifadelerini kullandı.
Köyde kalan sınırlı sayıdaki insanın hayvanlarıyla ilgilendiğini dile getiren Celep, Boğazyayla Ovası’nın bu sessizliğin en net hissedildiği yerlerden biri olduğunu vurguladı. Köyünde huzur bulduğunu söyleyen Celep, doğayla baş başa bir yaşamın kendisi için büyük bir kazanım olduğunu belirtti.






