
Gümüşhane’nin Arzularkabaköy beldesinin isminin “Bahçeli” olarak değiştirilmesinin ardından ilçe olma yönünde resmi girişimlere başlaması, bölgedeki idari bağlılık tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Bu gelişmeler çerçevesinde gözler uzun süredir idari durumu tartışılan Yeniyol (Meyhezer) köyüne çevrildi.
Yeniyol Köyü Dernek Başkanı Aygün Özlü, köy halkının bağlılık konusundaki kararının henüz netleşmediğini belirtti. Özlü, “Bahçeli beldesinin ilçe olma adına başvurduğunu öğrendik. Ancak Tekke Beldesi’ne mi, yoksa Bahçeli’ye mi bağlanacağımız konusunda karar, tüm köylülerimizin ortak görüşüyle şekillenecek” dedi.
Köyün bundan sonraki süreci nasıl yöneteceği merakla beklenirken, bu kararın bölge için idari ve sosyo-ekonomik sonuçlar doğurabileceği belirtiliyor.